miercuri, 12 mai 2010

Ascuns

Ascuns



AUSTRIA, 2005, cu subtitrare în limba engleză si română
Durata: 95`
Scenariul : Michael Haneke
Cu: Juliette Binoche (Anna), Daniel Auteuil (Georg), Maurice Benichou (Omar), Walid Afkir (Omars Sohn), Nathalie Richard (Mathilde), Blandine Lenoir (Marie)
Producător: Veit Heiduschka, (Wega Film, Wien)
Premii: 2005: Festivalul filmului European – cel mai bun film , cel mai bun director,cel mai bun actor ( Mr. Daniel Auteuil ) , cel mai bun montaj (Michael Hudecek & Nadine Muse)
2005: Festivalul de film international de la Cannes – cel mai bun regizor

O familie pariziană aparţinând elitei, Georges şi Anne Laurent împreună cu fiul lor, duce o viaţă fericită, prosperă, de succes, până când în faţa uşii de la intrare apare un pacheţel cu filmări ale unor momente din viaţa lor privată, alături de tulburătoare desene de copil. Ciudatul colet se repetă în mai multe rânduri, cu un conţinut din ce în ce mai intim şi un caracter din ce în ce mai ameninţător. Georges decide să-l găsească pe expeditor pe care, de altfel, crede că-l şi cunoaşte. “Ascuns“ tratează nu doar despre refulări, ci şi despre o misterioasă, neplăcută dispoziţie a societăţii. Povestea, care pune încă o dată problema vinei, este foarte legată de masacrul algerienilor în octombrie 1961, la Paris, realitate care a contribuit hotărâtor la decizia lui Haneke de a realiza acest film.

Niciun comentariu: