joi, 22 aprilie 2010

Programul săptămânii 23-29 aprilie


Vineri, 23 aprilie


18:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
20:30 Antichrist, de Lars von Trier, Danemarca, 2009, 100 min. Drama.

Sâmbătă, 24 aprilie

14:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
16:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
18:30 Antichrist, de Lars von Trier, Danemarca, 2009, 100 min. Drama.
21:00 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.

Duminică, 25 aprilie

14:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
16:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
18:30 Eu când vreau să fluier, fluier, de Florin Şerban, România, 2010, 94 min. Drama. Subtitrare în limba engleză.
20:30 Antichrist, de Lars von Trier, Danemarca, 2009, 100 min. Drama.

Marţi, 27 aprilie - Noul film maghiar din Transilvania

18:15 Filme de animaţie şi scurtmetraje transilvane (48 min)
1. Povestiri de un minut, 2 min, animaţie, de Cecília Felméri. Desen animat bazat pe povestirile de un minut ale lui István Örkény.
2. Lucia, 2 min, animaţie, de Cecília Felméri. Desen animat bazat pe poezia lui Janus Pannonius.
3. Cucul, 17 min, de Cecília Felméri, ficţiune. Maria este îndrăgostită de Ion Rotaru, dar părinţii o forţează să se mărite cu Demici, un flăcău bogat, dar prost. Maria nu luptă ca o Julietă pentru Ion, ea vrea să împace şi capra şi varza. Se căsătoreşte cu Demici, dar îi promite lui Ion că, după nuntă, prima dată i se va dărui lui. Atunci încep confuziile. Acest film vorbeşte despre instinct şi erotism.
4. Gen(i)us Diabolis, 19 min, de Róbert Lakatos, ficţiune. Avem de faţă o comedie erotică în stilul realismului magic transilvănean: „Di-o bucatî di vremi încoaşi, în fiecari noapti, în puterea nopţii vini la mini o muiere. Aruncă numa frâul pi capu meu şî cât ai zâşi peşti mă schimb în cal. Ş-atunşia, mă-ncalecă şî mă fugărăşte câtu-i noaptea di lungî…”
5. Firul Ariadnei, 8 min, animaţie, de Attila Bertóti. În acest film avem cadrul şi personajele cunoscute din mitologia greacă: labirintul, Minotaurul, Ariadna, Tezeu şi, bineînţeles, firul Ariadnei. Să înceapă căutarea!

19:30 Documentare situaţionale, de Róbert Lakatos (78 min)


Tărâmul Liniştii, 37 min, documentar
Ce importanţă poate avea un aparat de fotografiat pentru un copil de 10 ani, în tărâmul liniştii? Documentarul urmăreşte aventurile de vacanţă ale lui Alfred, un copil surdomut din valea Ghimeşului, care frecventează o şcoală specială la Cluj. Luat acasă în vacanţă de către părinţi, întâlneşte la o petrecere un fotograf surdomut, din satul apropiat. A doua zi, Alfred primeşte cadou de la acest fotograf un aparat de fotografiat – şi astfel începe povestea filmului.
Moszny, 40 min, documentar
În anii ‘80 s-a început construirea cartierului Între Lacuri. Majoritatea caselor private au fost demolate. Familia Moszny a fost evacuată forţat din propria casă. De atunci, domnul Moszny aşteaptă să se facă dreptate. Acest film vorbeşte despre prezentul unui om care nu poate accepta faptul că a fost nedreptăţit.

Miercuri, 28 aprilie - Noul film maghiar din Transilvania


18:00 Documentare, de Cecília Felméri şi Ibolya Bálint (71 min)


1. Mathia, Mathia, 11 min, de Cecília Felméri, documentar animat bazat pe interviuri reale. Ce ştiu oamenii de rând despre regele Matei Corvin, în oraşul său natal? Aflăm din acest film.
2. Bucurii mărunte, 60 min, de Ibolya Bálint, documentar. Filmul expune viaţa într-un orăşel, poveştile despre supravieţuire, realizările şi bucuriile mărunte ale oamenilor. Destine diferite sunt reunite prin anunţurile de la mica publicitate. Unii îşi caută partenerul, alţii caută un obiect vintage. Anunţul unui artist aflat în aşteptarea unei comenzi e pe aceeaşi pagină cu serviciile supracotate ale unui clarvăzător isteţ. Cereri există pentru ambele.

19:45 Gemeni, 70 min, un documentar situaţional de Arthur Bálint.
A fost odată ca niciodată, o pereche de gemeni care semănau între ei ca două ouă. Deşi se apropiau deja de vârsta de 50 de ani şi încă nu aveau neveste, se părea că se simt bine în pielea lor. Toată ziua lucrau pe câmp dar, din când în când, găseau timp şi pentru “de-ale sufletului”. Cu aceste ocazii, Lajos se culca lângă grămada de fân şi desena, iar fratele lui, Sándor, compunea poezii. Poezii de dragoste…

21:3o Bahrtalo! – Hai Noroc!, 83 min, comedie în stil de docu-ficţiune, de Róbert Lakatos
Cum să câştigi lozul cel mare? Aceasta e întrebarea pe care şi-o pun un rrom si un maghiar, ambii din Transilvania. Chiar dacă succesele lor în afaceri sunt relative, ei ştiu ceva ce mulţi dintre noi neglijăm cu desăvârşire: cum să te bucuri de viaţă.

Joi, 29 aprilie

18:30 Timpul ce ne rămâne / The Time that Remains, de Elia Suleiman, Anglia-Italia-Franţa, 2009, 108 min. Drama. VO cu subtitrare în limba franceză.
20:45 Pisicile persane / Nobody Knows About the Persian Cats, de Bahman Ghobadi, Iran, 2009, 106 min. VO cu subtitrare în limba franceză.

Niciun comentariu: