marți, 22 iunie 2010

Bine aţi venit la Woodstock!

Bine aţi venit la Woodstock! de Ang Lee, SUA, 2009, 110 min. Comedie. Cu: Jeffrey Dean Morgan, Demetri Martin



„Bine aţi venit la Woodstock!” este un nou film realizat de regizorul distins cu Oscar Ang Lee - şi este o minunată incursiune în vremurile când totul pe lume părea posibil!

Realizat după memoriile lui Elliot Tiber, în această comedie Demetri Martin interpretează rolul lui Elliot, cel care în mod accidental a făcut ca Woodstock Music and Arts Festival 1969 să dobândească faima pe care o are. Filmul are un casting uimitor şi prezintă o mulţime de cântece celebre ale anilor '60, interpretate de The Grateful Dead, The Doors, Jefferson Airplane şi Country Joe and the Fish, plus o nouă înregistrare a „Freedom” de la Richie Havens.
Bine aţi venit la Woodstock! este o călătorie în timp foarte amuzantă, o întoarcere la vremurile de speranţă.

Ellliot este designer de interior la Greewich Village şi crede în cauza Mişcării pentru drepturile gay. Dar e prins totuşi de afacerea familiei - un motel dărăpănat, falit, care se numeşte El Monaco, condus direct spre faliment de părinţii săi Jake şi Sonia (Henry Goodman şi Imelda Staunton). În vara lui 1969, Eliott trebuie să se întoarcă acasă pentru a-şi ajuta părinţii să salveze El Monaco din ghearele ascuţite şi nemiloase ale băncii.

După ce a aflat că o manifestare de genul unui festival de arte şi muzică şi-a pierdut autorizaţia de desfăşurare într-un orăşel din apropiere, Walkill, New York, Eliott îl sună pe producătorul Michael Lang (Jonathan Graff) la Woodstock Ventures pentru o oferi motelul familiei organizatorilor, fiind într-o căutare disperată de clienţi. Eliott îl prezintă pe Lang vecinului său, Max Vasgur (Eugene Levy) care are o fermă de produse proaspete de 600 acri. Curând, staff-ul de la Woodstock se cazează la El Monaco - şi încă o jumătate de milion de oameni pleacă spre ferma lui Vasgur „pentru 3 zile de Pace şi Muzică la White Lake”.

Cu un pic de ajutor din partea prietenilor săi, - printre care şi liderul trupei Devon (Dan Fogler), Billy veteranul (Emile Hirsch), abia întors din Vietnam şi ex-marinarul cu un stil de îmbrăcăminte insolit, Vilma (Liev Schrieber) - dar şi cu un pic de opoziţie din partea localnicilor- între care şi fratele lui Billy (Jeffrey Dan Morgan) - Elliot se lasă prins într-o experienţă ce avea să definească peste ani o generaţie şi care avea să îi schimbe pentru totdeauna viaţa.

Niciun comentariu: