joi, 28 iulie 2011

Tournée

de Mathieu Amalric, Franţa, 2010, 1 h 51 min. Dramă. Cu: Mathieu Amalric, Julie FerrierJoachim (Mathieu Amalric), un fost producător de televiziune din Paris, şi-a lăsat în urmă familia, prietenii, iubitele şi regretele pentru o viaţă nouă în America. Revine însă în Franţa pentru un turneu cu o extravagantă trupă de stripteuze, New Burlesque. „Scandaloasele” Mimi Le Meaux, Kitten on the Keys, Dirty Martini.

Din oraş în oraş, numerele de comedie şi rotunjimile fetelor entuziasmează atât bărbaţii, cât şi femeile. În ciuda hotelurilor ieftine, a muzicii lor d’ascenseurs şi a lipsei de bani, fetele crează o lume extravagantă, caldă şi veselă. Visul lor de a încheia turneul la Paris, în triumf, este însă pe cale să se spulbere: trădarea unui vechi "prieten" face ca Joachim să piardă sala care i-a fost promisă. Scurta întoarcere la Paris, care se impune, redeschide violent răni vechi...

Julie Atlas Muz, Evie Lovelle şi Roky Roulette îşi joacă propriile roluri în acest road-movie despre lumea fascinantă a spectacolului de cabaret.

Niciun comentariu: