joi, 13 august 2009

ANONIMUL la Noul Cinematograf al Regizorului Român


Săptămâna aceasta, la Sfantu Gheorghe, în Delta Dunării, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL.

Gazdei evenimentului, actorului Mihai Baranga, i s-a alăturat pe scenă Preşedintele Festivalului, Marcel Iureş: “Din tot anonimatul, începe să se ivească ideea de prestigiu - prestigiul ca sumă a unei liste de cuvinte ca discreţie, modestie, pasiune, consecvenţă, chiar modestie şi generozitate. Spre acolo se îndreaptă acest festival!”




În săptămâna 18-23 august, la Muzeul Ţăranului Român, Bucuresti, va avea loc Retrospectiva Festivalului Anonimul 2009.

Vor fi prezentate:
- 6 din cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova pentru competitia de LUNGMETRAJE;
- SCURTMETRAJE de ficţiune şi de animaţie selecţionate de către criticul de film Irina Margareta Nistor şi de Ludmila Cvikova şi scurtmetraje româneşti aflate în afara competiţiei;
- principalul program paralel - Actori deveniti regizori şi producatori.
În 2008 Festivalul de film ANONIMUL prezenta sub titulatura “Actori în spatele Camerei “ titluri regizate de Isabella Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Gael Garcia Bernal, Joseph Fiennes, Ben Affleck, Sean Penn. Datorită succesului la public, programul este continuat şi extins în 2009, la “Actori deveniţi regizori şi producatori”;
- Unul din titluri incluse în secţiunea ECO DOCS a Festivalului de Film ANONIMUL, PLAYGROUND de Libby Spears expune industria sinistra a exploatării sexuale a copiilor, o industrie de o generalitate şi actualitate nerecunoscute. Produs de către George Clooney şi Julia Ormond, filmul ar putea fi încadrat şi in sectiunea OFF Actori deveniti regizori si producatori.

Un comentariu:

poxa spunea...

exista taxa de intrare pentru filmele de la anonimul?