joi, 28 ianuarie 2010

Louise-Michel

Louise-Michel, de Gustave de Kervern şi Benoît Delépine, Franţa, 2008, 94 min.

Louise, muncitoare la o fabrică, împreună cu colegii ei caută să se răzbune pe şeful responsabil pentru închiderea fabricii. După ce Michel, omul incompetent plătit să-l ucidă, se dovedeşte a fi incapabil să facă singur treaba, Louise i se alătură pentru a termina treaba, să-l vâneze pe şef. Pe parcurs, duoul excentric întâlneşte un om de ştiinţă nebun, o cântăreaţă şi un fermier interpretat de mult aclamatul scenarist, regizor şi actor, Mathieu Kassovitz, care de asemenea a co-produs filmul.



Premii

Festival de Sundance - Premiul juriului
Festival de San Sébastien - Cel mai bun scenariu
Festival d’Amiens - Premiul publicului
Festival de Quend - Amphore d’Or
Festival de Rome - selectie oficiala
Festival de Londres - selectie oficiala

Nota regizorilor

Scopul nostru este să creăm o comedie neagră. Vrem un film cu stil liber, montat şi încadrat într-o manieră simplă şi totuşi originală. Vrem ca protagoniştii noştri să fie plăcuţi şi totuşi radicali. Vrem un western social în care cei mai mulţi oameni devin personaje negative şi în care aceste personaje sunt criminali la un nivel nemaivăzut. Încă de la primul nostru film dorim să menţinem sensul ritmului şi cadrul original, omniprezenţa sunetului, chiar şi în perioadele de lungă tăcere. Dialogurile vor fi puţine, dar cuvintele vor fi răsunătoare, iar actorii vor avea libertatea cuvântului în interacţiunea lor.
Vrem să includem muzica haioasă cu un ton extreme, dar care menţine totuşi un nivel de credibilitate.
Filmul nostru va fi mai preocupat de povestea umană şi mai puţin de estetică.
Vrem ca echipa noastră să fie mică, dar flexibilă, să prindă toate momentele neplanificate cu multă intensitate. Vrem ca filmul să prindă esenţa ţărilor în care este filmat. Vrem culori pale care să fie proeminente tot timpul, cum ar fi cerul nordic. Vrem ca sunetul dur şi direct al filmului să aibă impact asupra publicului, fără excepţie. Vrem un film ce afectează publicul. Dacă are succes, cu atât mai bine!

Niciun comentariu: