marți, 22 iunie 2010

TAVERNA SOUL KITCHEN


de Fatih Akin, Germania, 2009, 99 min. Comedie. Cu: Moritz Bleibtreu, Adam Bousdoukos, Birol Unel.

„Viaţa este ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat să faci planuri”
Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia




Zinos, un tânăr proprietar de restaurant din Hamburg trece printr-o perioadă proastă. Prietena lui, Nadine, s-a mutat în Shanghai, clienţii restaurantului său, Soul Kitchen, îi boicotează maestrul bucătar şi pe deasupra, mai are şi dureri de spate!
Zinos se decide să o caute pe Nadine în China şi îi încredinţează restaurantul fratelui său Illias, de-abia ieşit din închisoare. Aceste două decizii se dovedesc a fi dezastruoase: Illias pierde restaurantul şi Nadine are pe altul în viaţa ei. Dar cei doi fraţi mai au o şansă de a salva Soul Kitchen dacă vor ajunge să se asculte şi să lucreze în echipă.

Fatih Akin - Scenarist, regizor, producător

S-a născut în 1973 într-o familie de origine turcă. După ce a făcut parte pentru scurt timp dintr-o gaşcă din cartierul de nord al Altonei, Hamburg, când era adolescent, a început să joace “Turcul de serviciu” în telefilme. După două scurt-metraje, a devenit steaua cinema-ului german cu L'Engrenage în 1998. Doi ani mai târziu, a realizat filmul Julie en Juillet, cu Moritz Bleibtreu şi Christiane Paul şi documentarul Wir Haben Vergessen Zurueckzukehren, care explorează povestea familiei sale imigrate în Germania. În 2002, realizează Solino, cronica unei familii de imigranţi italieni la Duisburg. A obţinut un triumf mondial cu filmul Head-On, pentru care a primit Ursul de aur la Festivalul de Film de la Berlin şi premiul pentru cel mai bun regizor la European Film Awards. În 2005 a realizat documentarul său Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul, despre varietatea muzicii turceşti din ziua de astăzi. În 2007, a realizat cel de-al cincilea film, De l'autre cote, care i-a adus numeroase premii, în special premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes şi la European Film Awards.

Vineri, 25 iunie, 21.30
Sâmbătă, 26 iunie, 17.00, 21.30
Duminică, 27 iunie, 16.00, 20.30
Marţi, 29 iunie, 19.30
Joi, 1 iulie, 19.00, 21.30

Un comentariu:

Anonim spunea...

un film foarte dragut