miercuri, 25 august 2010

Samson şi Delilah

de Warwick Thornton, Australia, 2009, 101 min. Drama/Romanta. (True Love) Cu: Rowan McNamara, Marissa Gibson. Premii: Camera d’Or Cannes 2009.

Samson şi Delilah trăiesc într-o mică comunitate de aborigeni din deşertul australian şi visează să evadeze din această închisoare a spiritului. Samson are 15 ani, locuieşte împreună cu fratele său din pricina faptului că tatăl lor este arestat şi îşi petrece timpul inhalând vapori de gazolină pentru a scapa de senzaţia de foame sau ascultând muzica rock la radio. Delilah are 14 ani, îşi îngrijeşte bunica bolnavă şi o ajută pe aceasta să picteze covoare şi este pasionată de romantele spaniole. Duppă ce bunica adolescentei moare în somn, Delilah este acuzată de neglijentă de către comunitatea feminină şi bătută crunt, la fel cum şi Samson este lovit de către fratele lui, moment în care cei doi decid să fure o maşina şi să fugă în oraşul Alice Springs.
Primiţi cu ostilitate în oraş, chinuindu-se să facă faţă ameninţărilor reprezentate de foamete, dependenţă de droguri şi violenţă şi putându-se baza numai unul pe celalalt, Samson şi Delilah ajung să doarmă sub un pod alături de un alcoolic cu suflet bun pe nume Gonzo şi să se îndrăgostească.
Filmul face parte din selecţia B-EST 2010
Sâmbătă, 28 august, 17:00

Niciun comentariu: