marți, 6 octombrie 2009

Oceanul Mare

Oceanul Mare
la Noul Cinematograf al Regizorului RomânDocumentarul regizat de Katharina Copony, Oceanul Mare, va fi proiectat miercuri, 7 octombrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român.
Filmul este produs de Katharina Copony, în coproducţie cu Komplizen Film (Germania) şi HiFilm Productions (România).
Oceanul Mare urmăreşte drumul a trei imigranţi chinezi, sosiţi în anii '90 în Bucureşti. Documentarul prezintă traseul lor prin metropola românească, dar şi conexiunile cu cel mai mare centru de desfacere a mărfurilor de origine chineză din ţară: centrul comercial Europa de la periferia capitalei.

„Legea oceanului spune că peştele cel mare îl înghite pe cel mic. În oceanul afacerilor, aceasta se traduce printr-un mediu dificil şi imprevizibil. Dacă nu eşti atent poţi fi luat oricând de val şi scufundat. Dacă ai succes, eşti ca un vas care taie triumfător valurile oceanului.”

Katharina Copony, regizoarea filmului, s-a născut în 1972 la Graz, Austria. A studiat media-arts la Viena. Filmul ei precedent, „Il Palazzo”, a câştigat în 2006 trofeul „Arte-documentary award” pentru cel mai bun documentar german.

Niciun comentariu: