joi, 10 septembrie 2009

CĂTĂLIN MITULESCU, regizorul lunii septembrie la MŢR





Cătălin Mitulescu, cunoscut publicului din România cu scurtmetrajul Trafic, pentru care a fost premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2004 şi lungmetrajul Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, premiat la Cannes în 2006 la secţiunea Un Certain Regard, este regizorul lunii septembrie la NCRR.

Acţiunea filmului se petrece într-un cartier marginaş al Bucureştiului, în ultimul an al epocii de aur, şi este povestea lui Lalalilu, un băiat de şapte ani care complotează cu colegii de şcoala să-l ucidă pe Ceauşescu, şi a Evei, sora mai mare a lui Lalalilu, care ar avea astfel şansa să-şi aleagă viitorul. O perspectivă inedită asupra acelor vremuri şi asupra Revoluţiei din '89, văzută prin ochii inocenţi ai lui Lalalilu.



„Munca de până acum a lui Mitulescu a revelat un stil sigur şi o excepţională capacitate de a captura stări şi de a arăta emoţiile interioare ale personajelor. Dă atenţie detaliilor, detalii pe care le foloseşte pentru a lua spectatorul într-o realitate mai largă, acolo unde povestea devine istorie.” (Martin Scorsese)

„Dorotheea este absolut fascinantă, văd în ea o mare actriţă a viitorului. Dar nu numai ea m-a cucerit, ci întregul film. Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii este un film uluitor.” (Monte Hellman, preşedintele juriului Un Certain Regard, Cannes 2006)

Niciun comentariu: