miercuri, 16 septembrie 2009

Te rog, votează-mă!

Sâmbătă, 26 septembrie, ora 10:00

Te rog, votează-mă! / Please Vote for Me, de Weijun Chen, (China – Danemarca – Africa de Sud, 2007), 58 min., documentar - Studio Horia Bernea

Producător / Producer: STEPS International

Vârstă recomandată: audienţă generală



Wuhan este un oraş cam de mărimea Londrei, aflat în centrul Chinei. Acesta este locul în care regizorul Weijun Chen a condus un experiment într-ale democraţiei. Elevii din a III-a de la şcoala primară Evergreen cunosc pentru prima dată democraţia atunci când participă la o campanie electorală pentru alegerea monitorului clasei. Copii de opt ani concurează unul cu altul pentru această râvnită funcţie, fiind sprijiniţi şi întărâtaţi de învăţători şi părinţii entuziasmaţi.

Despre regizor:
Weijun Chen este un regizor şi producător de documentare ce trăieşte în Wuhan (China). După ce a absolvit cursurile de jurnalism ale Universităţii din Sichuan University în 1992, el s-a alăturat departamentului de film documentar al postului de televiziune regional din Wuhan. Primul său film, Viaţa mea este filosofia mea, a fost nominalizat printre cele mai bune documentare ale anului de către Asociaţia Naţională a Televiziunilor din China. În 2003 a finalizat filmul A trăi este mai bine decât a muri, distins cu premiile Peabody şi Grierson, precum şi cu Rodlf Vrfba Award la festivalul One World. Te rog, votează-mă! face parte din seria De ce democraţia?, care a fost difuzată de nu mai puţin de 42 de televiziuni ale lumii în octombrie 2007.

Festivaluri (selecţie):
Silverdocs Washington 2007 (premiat),
DOCNZ International Documentary Film Festival New Zealand 2007 (premiat),
Taiwan International Children’s TV and Film Festival 2008 (premiat),
Ashland Independent Film Festival 2008 (premiat),
Atlantic Film Festival Halifax 2008,
Chicago International Children’s Film Festival (premiat),
One World International Documentary Festival.

Niciun comentariu: