miercuri, 16 septembrie 2009

Vânătorii de dragoni

Vineri, 25 septembrie, 14:30

Vânătorii de dragoni / Chasseurs de dragons, de Guillaume Ivernel, Arthur Qwak, Franţa – Germania – Luxemburg, 2008, 82 min., animaţie

Scenariu: Frédéric Engel-Lenoir, Arthur Qwak
Voci: Vincent Lindon, Patrick Timsit, Philippe Nahon, Amanda Lear, Marie Drion, Jeremy Prevost
Producător: Futurikon Films

Vârstă recomandată: 6 aniZoe este o fetiţă care crede în legende, însă nu pentru că e naivă, ci pentru ca le adoră. A crescut în castelul seniorului Arnold, unchiul său, unde îşi petrece timpul spionând cavalerii în armură strălucitoare şi citind despre faptele lor măreţe, iar eroul ei este Cavalerul Gotic. Zoe vede eroi pretutindeni, aventuri în fiecare dulap şi inventează tot felul de poveşti.

Despre regizori:
Guillaume Ivernel a lucrat la mai multe spoturi şi clipuri animate (inclusiv cu celebrul regizor Jean-Pierre Jeunet), precum şi pentru seriale de televiziune japoneze şi americane. Arthur Qwak este un autor de benzi desenate premiat, precum şi story-boarder. A realizat seriile Orson şi Olivia şi Malo Korrigan şi urmăritorii spaţiali. În 2000, a creat Vânătorii de dragoni, o serie populară din 2003 şi acum o producţie cinematografică. Vânătorii de dragoni este primul lor lungmetraj.


Festivaluri (selecţie):
Shangai International Film Festival 2008,
BUSTER Copenhagen International Film Festival for Children and Youth 2008 (premiat),
New York International Children’s Film Festival 2009,
Leeds Young People’s Film Festival 2009 (premiat),
Sprockets Toronto International Film Festival for Children 2009.

Niciun comentariu: