luni, 15 iunie 2009

18 iunie, două filme prezente la TIFF, acum la NCRR


19.00 - CUM SA FII. HOW TO BE. Regia: Oliver Irving. Cu: Robert Pattinson si Rebecca Pidgeon. Marea Britanie, 2008, 84’ (proiecţie în sală)

O cinică poveste despre maturizare în care tânărul Art e părăsit de iubită, se mută înapoi cu părinţii şi intră în criza primei vârste. În rolul principal, Robert Pattinson, înainte să fie atins de virusul Twilight.

Premii:

• Menţiune onorifică la Festivalul George Lindsey UNA în 2009;
• Premiul publicului la Festivalul de Film de la New Orleans în 2008 pentru Cea mai bună poveste narativă;
• Marele premiu al juriului la Festivalul Slamdance în 2008;
• Premiul festivalului pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Strasbourg.


21.15 - ASCUNZISUL. IL NASCONDIGLIO. Regia: Pupi Avati. Cu: Laura Morante, Rita Tushingham, Treat Williams. Italia, SUA, 100’ (proiecţie în aer liber)



O femeie frumoasă se comfruntă cu o triplă crimă, un masacru vechi de 40 de ani al cărui autor nu a fost descoperit, un caz cutremurător pe care trebuie să îl rezolve în ciuda circumstanţelor potrivnice, cu ajutorul celor mai neaşteptate dintre creaturi...

Regizorul si scenaristul Pupi Avati a fost nominalizat la Cannes pentru Palm d’Or pentru Il Cuore Altrove în 2003, Magnificat în 2001 şi Bix în 1991; Nominalizat la Festivalul de la Veneţia pentru Leul de Aur în 2005 cu La seconda notte di nozze. Câstigă Micul Leu de Aur în 2008 cu filmul Il papa di Giovanna.


Niciun comentariu: