vineri, 19 iunie 2009

Marţi, 23, Tudor Giurgiu – regizorul lunii iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român


21.15
LEGĂTURI BOLNAVICIOASE, de Tudor Giurgiu, 2006, 85 min (proiecţie în aer liber) - in prezenţa regizorului Tudor Giurgiu
- interzis minorilor sub 15 ani


Bun regizor, talentat producător, iniţiatorul primului festival internaţional de film de lungmetraj din România (TIFF la Cluj), cu o experienţă bogată în variate domenii ale audiovizualului, Tudor Giurgiu vă aşteaptă la un dialog despre meseria de regizor şi de producător şi despre proiectele sale de viitor.
Discuţia va avea loc înainte de proiecţia filmului.
Povestea unor tineri debusolaţi, care trăiesc sentimente contradictorii şi care explorează misterele iubirii şi învăţă să suporte rănile provocate de aceasta.

Alex şi Kiki se întâlnesc la Universitate, unde sunt amândouă studente. La început, sunt doar două prietene foarte bune.
Povestea lor de dragoste se naşte într-un bloc din Bucureşti. Aici, Alex închiriază o cameră în apartamentul sufocant al unei bătrâne singure şi greu de suportat, devenind vecina lui Kiki. Fetele devin nedespărţite, vorbesc vrute şi nevrute, dorm împreună, au o sursă permanentă de amuzament - pe cicălitoarea şi ipohondra doamnă Benes.

Relaţia fetelor se dezvoltă rapid, cu toate că personalităţile lor sunt extrem de diferite. Alex este o fire luptătoare, dar care se ascunde în spatele unei atitudini retrase, oarecum timide. Nu vrea să îşi dezamăgească părinţii, aşa că e foarte responsabilă cu viaţa de studentă. Iar Kiki, în spatele unei faţade extravagante, maschează o instabilitate emoţională.

Tonul poveştii se modifică radical odată cu apariţia lui Sandu, fratele lui Kiki. Sandu pare acaparat de o gelozie suspectă, care naşte bănuiala unei relaţii incestuoase între cei doi.
Alex o convinge pe Kiki să plece din Bucureşti şi să petreacă vacanţa de vară acasă la ea, în satul Pietroşiţa. Aici, ascunzându-se de privirea părinţilor lui Alex, fetele trăiesc momente intense, dragostea lor atingând punctul culminant. Naturaleţea mediului rural le face să-şi dea frâu liber sentimentelor.

Până când, într-o bună zi, Sandu îşi face din nou apariţia...


(sursa: PORT.ro)

Niciun comentariu: