joi, 9 iulie 2009

Duminică, 12 iulie

11.30 PENTRU CEI MICI: Bolt, de Chris Williams, Byron Howard, SUA, 2008, 97 min., desene animate (proiecţie în sală)

Pentru super căţelul Bolt, fiecare zi este plină de aventuri, pericole si intrigă, pentru că Bolt este starul unui serial de televiziune. Când ajunge din greşeala în New York, pentru el începe una dintre cele mai mari aventuri ale sale, o călătorie de-a lungul ţării, prin lumea reala.
Dupa atâţia ani pe platourile de filmare, Bolt a ajuns să creadă cu adevărat că superputerile sale uimitoare sunt reale, iar acest lucru va crea numeroase situaţii amuzante.
De-a lungul calatoriei, Bolt reuşeşte sa îşi facă doi buni prieteni: Mittens, o pisică de casă abandonată şi Rhino, un hamster obsedat de televizor, închis într-o bilă de plastic. Cu ajutorul acestora, Bolt va descoperi că nu are nevoie de superputeri pentru a fi erou.


17.00 Filiera Kebab / Kebab Connection, de Anno Saul, Germania, 2004, 96 min. (proiecţie în sală)

Bruce Lee şi Jet Li sunt idolii lui Ibo (Denis Moschitto), iar visul lui este să devină regizor de film. Tânărul hip-hopper din Schanzenviertel, Hamburg, s-a hotărât să intre în istorie ca primul realizator de film Kung Fu german. Mai întai însă trebuie să realizeze un spot publicitar pentru magazinul de Kebab al unchiul său Ahmet (Hasan Ali Mete). Ambiţiosul proiect are ca rezultat îmbinarea forţei lui Takeshi Kitano cu eleganţa lui Zhang Yimou. Toate acestea însă nu sunt pe placul unchiului.

sursa: Cinemagia

19.00 Te iubesc de mult / Il y a longtemps que je t’aime, de Philippe Claudel, Franţa, 2008, 110 min. (proiecţie în sală)

"Înţeleg prin ce treceţi", îi spune condescendent angajatorul femeii interpretate de Kristin Scott Thomas, proaspăt ieşită din închisoarea unde a petrecut 15 ani pentru crimă.
"Ce înţelegeţi?", îl întreabă obosită femeia cu ochi încercănaţi şi cu o paloare dată de convingerea că, aşa cum spune la un moment dat, oricât şi-ar căuta un echilibru - cu o slujbă, cafenele, piscină, prieteni, eventual şi un iubit, din "puşcăria copilului mort" nu va ieşi de fapt niciodată. Ce tip de înţelegere au cei de afară pentru cei care au fost în închisoare? Cum poate cineva care respiră aer curat să înţeleagă prin ce trece cel care a plătit pentru vina asumată înca înainte de a comite gestul fatal? Acestea sunt întrebările pe care Philippe Claudel ne invită să ni le punem printr-o dramă intimistă care preferă tăcerea cuvintelor mari.


21.00 Eveniment: Veşmânt de hârtie pentru cabina de proiecţie. Film mut, ilustrat muzical de ansamblul Einuiea
Cabinetul figurilor de ceară / Das Wachsfigurenkabinett. O creaţie reprezentativă a expresionismului cinematografic, Cabientul figurilor de ceară, regizat de Paul Leni şi lansat în 1924, cuprinde trei poveşti fantastice, avându-i ca protagonişti pe califul Harun-al-Rasid, ţarul Ivan cel Groaznic şi Jack Spintecătorul. filmul conţine inserturi de text din Caragiale şi "1001 de nopţi", recitate de actriţa Teatrului Nottara, Crenguţa Hariton.


22.00 Poliţist, Adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România, 2009, 115 min. (cu subtitrare în engleză) (proiecţie în aer liber)



"Noul val al cinematografiei române câştigă şi mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Poliţist, Adjectiv". Cu filmul câştigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau n-a fost", Porumboiu şi-a câştigat reputaţia de regizor şi scenarist cu o ureche bună pentru dialog şi un interes în vastele ramificaţii ale adevărului. Filmul său, "Poliţist, Adjectiv", are ca subiect un poliţist contemporan care supraveghează neintenţionat un tânăr bănuit că vinde droguri şi care ia lucrurile la alt nivel, ţintind spre un intelect şi o înţelegere profundă a limbajului în termeni ai autorităţii şi produsul totalitarismului." Variety.com


sursa: cinemagia

Niciun comentariu: