vineri, 31 iulie 2009

Sâmbătă, 1 august

11:30 PENTRU CEI MICI: Kirikou şi Vrăjitoarea / Kirikou et la sorciére, de Michel Ocelot, Franţa 1998, 74 min. (VO franceză, subtitrare engleză)



Kirikou, un băieţel care la naştere ştia să vorbească şi să meargă, hotărăşte, dând dovadă de un curaj ieşit din comun, să lupte cu vrăjitoarea Karaba, cea care îi terorizează pe consătenii lui. El va descoperi că ceea ce vorbeşte lumea nu este adevărat, că ea de fapt nu este o vrăjitoare care îi mănâncă pe cei cu care luptă şi că are un secret care o salvează şi pe ea, iar viaţa lor va fi mult mai bună.

17:00 Cea mai fericită fată din lume, de Radu Jude, România 2009, 100 min.



Delia, o fată de 18 ani dintr-un orăşel românesc, este norocoasa câştigătoare a unei campanii de promovare organizată de o companie producătoare de băuturi răcoritoare: cu doar trei etichete de pe sticlele de suc, Delia a câştigat o maşină foarte scumpă. Fericita câştigătoare, însoţită de părinţii ei, va trebui să pornească spre capitală pentru a filma o reclamă care s-o arate pe Delia ţării întregi, drept dovadă că toată campania a fost pe bune. Pe drumul spre Bucureşti, în familie se iscă un conflict ...

19:00 Filiera Corsicană / L’Enquete Corse, de Alain Berberian, Franţa 2004, 92 min.




Remi Francois este un detectiv parizian foarte modern care se crede absolut irezistibil în faţa femeilor şi în afaceri. Numele său de acţiune este Jack Palmer şi tocmai a acceptat o misiune încredinţată de către un obscur notar de provincie: aceea de a-l găsi pe Ange Leoni, un cetăţean corsican de negăsit, care tocmai a moştenit o considerabilă sumă de bani. Pentru Jack Palmer aceasta va fi ca o mini vacanţă, el fiind obişnuit cu misiuni infinit mai delicate... Însă, abia ajuns în Corsica, mini vacanţa va deveni un aprig razboi al nervilor şi al situaţiilor.

21:30 Poliţist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România 2009, 115 min.



Pelicula relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".

Premii:

Premiul Juriului pentru secţiunea Un Certain Regard, 2009
Premiul FIPRESCI, 2009
Marele premiu la TIFF, 2009

Niciun comentariu: