luni, 27 iulie 2009

Marţi, 28 iulie


19:00 Priveşte-mă! / Comme une Image, de Agnès Jaoui, Franţa 2004, 110 min. (proiecţie în studio)

Este povestea Lolitei Cassard, o fată de 20 de ani care e supărată pe întreaga lume pentru că nu arată precum manechinele din reviste, nici ca mama sa vitregă; o fată care ar vrea foarte mult să fie frumoasă, măcar în ochii tatălui ei, sau măcar să-l facă să o privească.
Dar este şi povestea unui bărbat, Etienne Cassard, care nu priveşte foarte mult oamenii din jur întrucât petrece mult timp privindu-se pe sine, simţind cum îmbătrâneşte. Un bărbat care ştie şi el ce înseamnă a nu fi iubit, care a trebuit să se lupte ca să ajungă unde este.
Este povestea unui scriitor, Pierre Miller, care nu mai crede în scris şi care nu mai crede că va deveni vreodată un scriitor de succes până în clipa în care chiar devine unul. Şi până îl întâlneşte pe Etienne Cassard.
Este povestea unei profesoare de canto, Sylvia Miller, care crede în soţul ei şi în talentul lui, dar care se îndoieşte de propriul talent şi de al elevei ei Lolita, până când realizează că aceasta este fiica lui Etienne Cassard, autorul pe care îl admiră.
Este povestea oamenilor care ştiu exact ce ar face în locul altora, dar care nu reuşesc prea multe în propria lor piele.


21:30 Filiera Corsicană / L’Enquete Corse, de Alain Berberian, Franţa 2004, 92 min. (proiecţie în aer liber)





Remi Francois este un detectiv parizian foarte modern care se crede absolut irezistibil în faţa femeilor şi în afaceri. Numele său de acţiune este Jack Palmer şi tocmai a acceptat o misiune încredinţată de către un obscur notar de provincie: aceea de a-l găsi pe Ange Leoni, un cetaţean corsican de negăsit, care tocmai a moştenit o considerabilă sumă de bani. Pentru Jack Palmer aceasta va fi ca o mini vacanţă, el fiind obişnuit cu misiuni infinit mai delicate... Însă, abia ajuns în Corsica, mini vacanţa va deveni un aprig razboi al nervilor şi al situaţiilor.

Niciun comentariu: