luni, 13 iulie 2009

Joi, 16 iulie


19.00 Poliţist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România, 2009, 115 min, subtitrare în limba engleză (proiecţie în sală)



Pelicula "Poliţist, adjectiv" relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".

Comedia a fost realizată la începutul anului 2009, la Vaslui, oraşul natal al lui Corneliu Porumboiu. De altfel, tot la Vaslui regizorul a filmat şi pelicula sa de debut, "A fost sau n-a fost?", pentru care a primit Camera d'Or la Cannes, în 2006.

sursa: Mediafax



21.30 Te iubesc de mult/ Il y a long temps que je t'aime, de Philippe Claudel, Franţa, 2008, 110 min. (proiecţie în aer liber)




După 15 ani petrecuţi în închisoare - timp în care familia nu a vrut să aibă de-a face cu ea - Juliette este eliberată. După câteva întrevederi, sora ei mai mica, Lea, decide să o găzduiască.

sursa: Cinemagia

Niciun comentariu: