luni, 27 iulie 2009

Miercuri, 29 iulie

19:00 Poliţist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România 2009, 115 min. (proiecţie în studio)



Pelicula relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".

21:30 Priveşte-mă! / Comme une Image, de Agnès Jaoui, Franţa 2004, 110 min. (proiecţie în aer liber)




Este povestea Lolitei Cassard, o fată de 20 de ani care e supărată pe întreaga lume pentru că nu arată precum manechinele din reviste, nici ca mama sa vitregă; o fată care ar vrea foarte mult să fie frumoasă, măcar în ochii tatălui ei, sau măcar să-l facă să o privească.
Dar este şi povestea unui bărbat, Etienne Cassard, care nu priveşte foarte mult oamenii din jur întrucât petrece mult timp privindu-se pe sine, simţind cum îmbătrâneşte. Un bărbat care ştie şi el ce înseamnă a nu fi iubit, care a trebuit să se lupte ca să ajungă unde este.
Este povestea unui scriitor, Pierre Miller, care nu mai crede în scris şi care nu mai crede că va deveni vreodată un scriitor de succes până în clipa în care chiar devine unul. Şi până îl întâlneşte pe Etienne Cassard.
Este povestea unei profesoare de canto, Sylvia Miller, care crede în soţul ei şi în talentul lui, dar care se îndoieşte de propriul talent şi de al elevei ei Lolita, până când realizează că aceasta este fiica lui Etienne Cassard, autorul pe care îl admiră.
Este povestea oamenilor care ştiu exact ce ar face în locul altora, dar care nu reuşesc prea multe în propria lor piele.

Niciun comentariu: