miercuri, 1 iulie 2009

Duminica, 5 iulie


11.30 PENTRU CEI MICI :
Wall-E, de Andrew Stanton, SUA, 2008, 98 min. (proiecţie în sală)



Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboţi a căror sarcină este să facă planeta iarăşi locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgosteşte de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operaţiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-şi afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?

sursa: Cinemagia


17.00 Cea mai fericită fată din lume, de Radu Jude, 2009, 100 min. (proiecţie în aer liber)

Având la bază întâmplări reale, filmul spune povestea unei adolescente, Delia, care a câsştigat o masină în urma unei campanii promoţionale la sucuri răcoritoare.
Delia vine la Bucureşti împreună cu parinţii pentru a filma un testimonial - dovada că premiul şi câştigătorul există cu adevărat. În timpul filmării, Delia trece prin discuţii aprinse cu parinţii care au decis să vândă maşina, în ciuda dorinţei ei de a o păstra.
Ceea ce la început părea să fie un eveniment norocos din viaţa fetei se dovedeşte a fi o situaţie dureroasă, în urma căreia relaţiile familei vor fi reanalizate, atât de "fericita" câştigătoare, cât şi de părinţii ei
.


19.00 Te iubesc de mult / Il y a longtemps que je t’aime, de Philippe Claudel, Franţa, 2008, 110 min. (proiecţie în sală)



"Înţeleg prin ce treceţi", îi spune condescendent angajatorul femeii interpretate de Kristin Scott Thomas, proaspăt ieşită din închisoarea unde a petrecut 15 ani pentru crimă.

"Ce înţelegeţi?", îl întreabă obosită femeia cu ochi încercănaţi şi cu o paloare dată de convingerea că, aşa cum spune la un moment dat, oricât şi-ar căuta un echilibru - cu o slujbă, cafenele, piscină, prieteni, eventual şi un iubit, din "puşcăria copilului mort" nu va ieşi de fapt niciodată. Ce tip de înţelegere au cei de afară pentru cei care au fost în închisoare? Cum poate cineva care respiră aer curat să înţeleagă prin ce trece cel care a plătit pentru vina asumată înca înainte de a comite gestul fatal? Acestea sunt întrebările pe care Philippe Claudel ne invită să ni le punem printr-o dramă intimistă care preferă tăcerea cuvintelor mari.


sursa: HotNews

21.30 AE FOND KISS , Marea Britanie 2004, 104 min Regia: Ken Loach Cu: Atta Yaqub, Eva Birthistle (proiecţie în aer liber)



Casim este un pakistanez la a doua generaţie din Glasgow. DJ în cele mai tari cluburi din oraş, el visează să aibă propriul său local. Părinţii lui sunt musulmani fervenţi şi plănuiesc să-l însoare cu verişoara sa, Jasmine, care va veni în curând în Marea Britanie. Totul se duce de râpă atunci când Casim o întâlneşte pe Roisin. Între ei se naşte o pasională poveste de dragoste. Atât Casim, cât şi Roisin ştiu prea bine ce implicaţii are această asociere.


Nominalizat la Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin 2004
Premiul juriului ecumenic (competiţie) şi Premiul Cititorilor Berliner Zeitung la Berlin 2004
Nominalizat la Festivalul Filmului European 2004 pentru Cel mai bun Scenarist
Nominalizat la BAFTA Scoţia pentru Cea mai bună actriţă într-un film scoţian
Premiu pentru Cel mai bun Film la César 2005
Nominalizat la Premiile Filmului Independent Britanic pentru Cea mai bună actriţă, scenariu şi debutant: Atta Yaqub.




Niciun comentariu: