joi, 16 iulie 2009

Sâmbătă, 18 iulie


11.30 PENTRU CEI MICI: Wall-E, de Andrew Stanton, SUA, 2008, 98 min. (proiecţie în sală)Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboţi a căror sarcină este să facă planeta iarăşi locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgosteşte de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operaţiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-şi afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?

17.00 Te iubesc de mult / Il y a longtemps que je t’aime, de Philippe Claudel, Franţa, 2008, 110 min. (proiecţie în sală)„Este un film despre forţa femeilor, despre puterea lor de a străluci, de a se reconstrui, de a renaşte. O poveste despre secretele noastre, despre încarcerare, despre toate încarcerările noastre.", a spus Philippe Claudel.

Juliette reapare în familie, după ce a stat 15 ani în închisoare. Sora sa mai mică, Léa, o invită să locuiască cu familia ei, iar fetiţa Léei, care nu şi-a mai văzut mătuşa niciodată până acum, are multe întrebări dificile.
Premii:
Cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza - Premiile BAFTA, 2009;
Premiul juriului ecumenic şi Premiul juriului cititorilor - Berliner Morgenpost - Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2008;
Cel mai bun debut şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Premiile César, 2009;
Cea mai bună actriţă - Premiile Academiei Europene de Film, 2008;
Actriţa britanică a anului - Premiile Cercului Criticilor Londonezi, 2009;
Cea mai bună actriţă străină - Premiile Sant Jordi, 2009.

19.00 O chestiune de gust / A Matter of Taste – scurt metraje despre gastronomie şi gust (subtitrare în engleză), 86 min. (proiecţie în sală)
Selecţie de proiecţii în avanpremieră, cu scurt-metraje care vor fi prezentate la Festivalul de film de la Lago (24 iulie-1 august)


21.30 Poliţist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România, 2009, 115 min. (proiecţie în aer liber)Pelicula relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".

Niciun comentariu: