joi, 9 iulie 2009

Sâmbăta, 11iulie, filme din zori până în noapte

11.30 PENTRU CEI MICI: Bolt, de Chris Williams, Byron Howard, SUA, 2008, 97 min., desene animate (proiecţie în sală)



Pentru super căţelul Bolt, fiecare zi este plină de aventuri, pericole si intrigă, pentru că Bolt este starul unui serial de televiziune. Când ajunge din greşeala în New York, pentru el începe una dintre cele mai mari aventuri ale sale, o călătorie de-a lungul ţării, prin lumea reala.
Dupa atâţia ani pe platourile de filmare, Bolt a ajuns să creadă cu adevărat că superputerile sale uimitoare sunt reale, iar acest lucru va crea numeroase situaţii amuzante.
De-a lungul calatoriei, Bolt reuşeşte sa îşi facă doi buni prieteni: Mittens, o pisică de casă abandonată şi Rhino, un hamster obsedat de televizor, închis într-o bilă de plastic. Cu ajutorul acestora, Bolt va descoperi că nu are nevoie de superputeri pentru a fi erou.


17.00 Te iubesc de mult / Il y a longtemps que je t’aime, de Philippe Claudel, Franţa, 2008, 110 min. (proiecţie în sală)



"O poveste despre secretele noastre, despre încarcerare, despre toate încarcerările noastre.”, spune regizorul peliculei, Philippe Claudel.
Juliette, interpretată de Kristin Scott Thomas, reapare în familie, după ce a stat 15 ani în închisoare. Sora sa mai mică, Léa, o invită să locuiască cu familia ei, iar fetiţa Léei, care nu şi-a mai văzut mătuşa niciodată până acum, are multe întrebări dificile


19.00 Filiera Corsicană / L’Enquete Corse, de Alain Berberian, Franţa, 2004, 92 min. (proiecţie în sală)



Detectivul Jack Palmer (Christian Clavier) este un adevărat anti-erou: brutal, neîndemânatic şi incult. El este trimis intr-o misiune în Corsica, unde trebuie să-l găsească pe misteriosul Ange Leoni (Jean Reno), pentru a-i inmana un testament de urgenţă. Pe un teren necunoscut lui, Jack intră într-o aventură plină de obstacole şi... gafe, în care descoperă universul particular al Insulei Frumuseţii, Corsica.


21.30 Poliţist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, România, 2009, 115 min. (cu subtitrare în engleză) (proiecţie în aer liber)



"Noul val al cinematografiei române câştigă şi mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Poliţist, Adjectiv". Cu filmul câştigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau n-a fost", Porumboiu şi-a câştigat reputaţia de regizor şi scenarist cu o ureche bună pentru dialog şi un interes în vastele ramificaţii ale adevărului. Filmul său, "Poliţist, Adjectiv", are ca subiect un poliţist contemporan care supraveghează neintenţionat un tânăr bănuit că vinde droguri şi care ia lucrurile la alt nivel, ţintind spre un intelect şi o înţelegere profundă a limbajului în termeni ai autorităţii şi produsul totalitarismului." Variety.com


sursa: cinemagia

Niciun comentariu: